Arist:Diseased Oblivion
Country:Ηνωμένες Πολιτείες
Type:Demo
Release date:27/01/2012
Label:Contaminated Tones Productions
Format:Cassette
Limitation:100 copies

Portals of Past and Present

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
  • 1.
    The Unquenchable Hurt09:44
  • 2.
    Black Funeral III - The Vacant Earth05:01
  • 3.
    Ghosts of Nuclear Winter03:48
  • 4.
    Reclusa Eternus09:07

The Review

Όταν δεν είσαι εξοικειωμένος με τη μουσική που περιέχει ένας δίσκος, πρέπει να προσέχεις το κάθε σημείο, το κάθε δευτερόλεπτο του δίσκου για να τον καταλάβεις και να γράψεις μια κριτική χωρίς να τον αδικήσεις. Το “Portals of Past and Present” κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2012 και είναι η πρώτη ντέμο κυκλοφορία των Diseased Oblivion από τις Η.Π.Α. και ακολουθεί τέσσερεις split δίσκους και μια συλλογή. Η παραπάνω εισαγωγή έγινε γιατί οι Diseased Oblivion παίζουν μία πολύ περίεργη μίξη σκοτεινού ambient με αργό Doom ή και Funeral Doom Metal, είδη με τα οποία δεν είμαι πολύ εξοικειωμένος. Το Black Metal στοιχείο δεν υπάρχει έτσι όπως το γνωρίζουμε και η ακρόαση του δίσκου είναι αρκετά δύσκολη για κάποιον που δεν ακούει το είδος αυτό.

Το ντέμο, που διαρκεί περίπου μισή ώρα, περιέχει τέσσερεις συνθέσεις οι οποίες ισορροπούν ανάμεσα στο ambient και στο Funeral Doom ενώ υπάρχουν και αρκετά noise σημεία. Τα riff είναι βαριά και ατμοσφαιρικά τα οποία συνδυάζονται με τα ambient στοιχεία και φέρνουν στο μυαλό του ακροατή εικόνες από ερειπωμένες πόλεις, χαλάσματα και γενικά τις εικόνες που αφήνει πίσω του ο πόλεμος. Τα κομμάτια είναι αρκετά μεγάλα σε διάρκεια και τα πολλά ambient στοιχεία τα κάνουν κάπως κουραστικά. Επίσης είναι πολύ λίγα τα riff τα οποία θα τραβήξουν το ενδιαφέρον του ακροατή, καθώς στην πλειοψηφία τους τα riff ακούγονται σχεδόν ίδια μεταξύ τους. Οι κιθάρες είναι βαριές, έχουν έναν αρκετά μπασάτο ήχο και αρκετά παραμορφωμένο. Το μπάσο δεν ακούγεται καθαρά ενώ τα ντραμς με τις μινιμαλιστικές γραμμές τους ακολουθούν τους αργούς ρυθμούς τις κιθάρας. Φωνητικά δεν υπάρχουν στα κομμάτια. Η παραγωγή είναι μπασάτη και βγάζει έναν δυναμικό ήχο που δίνει βάθος και ταιριάζει στις συνθέσεις. Η μίξη είναι αρκετά καλή καθώς παράγει έναν απόκοσμο θόρυβο που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ατμόσφαιρα που δημιουργείται.

Γενικά ο δίσκος αυτός μου δημιούργησε κάποιες εικόνες και σε μερικά σημεία με έβαλε στην ατμόσφαιρά του όμως στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν κουραστικός και επαναλαμβανόμενος. Σίγουρα δεν είναι δίσκος που αφορά το Black Metal κοινό έτσι εξ αρχής δεν θα πρότεινα να τον ακούσετε. Πάντως αμφιβάλω αν θα αρέσει και σε εσάς που είστε εξοικειωμένοι και ασχολείστε και με αυτόν τον ήχο. Αποφύγετε.