Arist:Hordes of Decay
Country:Ελλάδα
Type:Full-length
Release date:07/01/2012
Label:Grom Records
Format:CD
Limitation:None

The Kings will be Ready

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
  • 1.
    Intro02:12
  • 2.
    Purification by Unearthly Forces04:15
  • 3.
    Humanity's Last Stand04:28
  • 4.
    Darkness's Land04:55
  • 5.
    The Kings Will Be Ready04:28
  • 6.
    I Pray for Your Death03:48
  • 7.
    I Belong to the Other Side04:29
  • 8.
    Dissolved in Insanity03:54
  • 9.
    When the Dark Conquers the Light05:17

The Review

Οι Hordes of Decay από την Ελλάδα είναι ένα σχετικά καινούριο συγκρότημα που όμως απαρτίζεται από μέλη με αρκετή εμπειρία στο Black Metal. Η μπάντα σχηματίστηκε από μέλη των Ravencult και των Profane Prayer το 2009, αποτελείται από πέντε μέλη και το “The Kings will be Ready” είναι η πρώτη τους κυκλοφορία. Πριν από ένα μήνα περίπου έλαβα τον πρόσφατο αυτό ολοκληρωμένο δίσκο από την εταιρία τους, τη Grom records, η οποία φαίνεται να πιστεύει πολύ στους Hordes of Decay. Κατά τη γνώμη μου αυτό δεν συμβαίνει άδικα καθώς από τη μία μεριά τα μέλη του συγκροτήματος δείχνουν ότι είναι καλοί μουσικοί και από την άλλη μεριά η μουσική τους είναι αρκετά καλή και μπορεί να αποκτήσει ακροατές από όλο το ακραίο Metal, όχι μόνο το Black.

Ο δίσκος ξεκινάει με μία περίεργη εισαγωγή την οποία ακολουθούν οχτώ εξίσου περίεργα αλλά ενδιαφέροντα κομμάτια, συνολικής διάρκειας τριάντα οχτώ λεπτών. Η μουσική τους σίγουρα δεν μπορεί να περιγραφεί με μία ή δύο λέξεις όπως επίσης δεν μπορεί να καταταχθεί στο Black Metal. Πιο συγκεκριμένα, οι Hordes of Decay αναμιγνύουν τις Black Metal επιρροές τους με πολλά στοιχεία Death Metal και αρκετό Thrash. Τα riff τους είναι αρκετά ενδιαφέροντα, με πολλές αλλαγές, θα βρείτε στοιχεία από Satyricon, Γαλλικό ήχο, σε σημεία το παρανοϊκό στυλ των Dodheimsgard, speed thrash riffs, αρκετά Death riff και περάσματα μέχρι και ρυθμικά σημεία τύπου Pantera. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι όλα αυτά τα διαφορετικά στοιχεία είναι συνδεδεμένα πολύ όμορφα μεταξύ τους. Οι κιθάρες είναι αυτές που κυριαρχούν και ηγούνται στις συνθέσεις. Ο ήχος τους είναι καθαρός και η απόδοσή τους είναι πολύ καλή. Το μπάσο δεν ακούγεται καθαρά όμως γεμίζει καλά τον ήχο. Πολύ καλή δουλειά επίσης έχει γίνει και στα ντραμς με ενδιαφέρουσες γραμμές και ποικιλία στο παίξιμο, συμπληρώνουν τις πολύ καλές κιθάρες.

Τα φωνητικά είναι βρώμικα, βαριά, κάπου ανάμεσα σε Black και σε Death φωνητικά που ανάλογα το σημείο γίνονται περισσότερο Black ή Death. Η παραγωγή είναι καθαρή και μπασάτη και σε συνδυασμό με την πολύ καλή μίξη βγάζει έναν ήχο πολύ δεμένο και συμπαγή, ακριβώς αυτόν που χρειάζεται για να αναδειχτούν οι συνθέσεις. Οι στίχοι είναι γραμμένοι στα Αγγλικά και ίσως είναι το αδύναμο σημείο του δίσκου. Γεμάτοι μίσος εκφράζουν την απέχθεια της μπάντας στο χριστιανισμό, τους χριστιανούς ενώ εξυμνούν το σκοτάδι και “την άλλη πλευρά” όπως λένε. Πιστεύω ότι είναι το αδύναμο σημείο του δίσκου γιατί είναι αρκετά απλοϊκοί προσφέροντας πολύ λίγα στον ακροατή – αναγνώστη.

Οι Hordes of Decay δεν βιάζονται να κυκλοφορήσουν το υλικό τους (το “The Kings will be Ready” κυκλοφόρησε τρία χρόνια μετά τη δημιουργία τους) άρα δουλεύουν πολύ τις ιδέες τους και μεταξύ τους ώστε να δώσουν ένα καλό αποτέλεσμα. Από την πρώτη κυκλοφορία τους φαίνεται ότι έχουν να δώσουν πολλά στον ακραίο ήχο. Γενικά ο δίσκος είναι πολύ καλός και σίγουρα θα αποκτήσει οπαδούς απ’ όλο το φάσμα του ακραίου ήχου. Σίγουρα αν ξοδέψετε τα χρήματά σας στο δίσκο αυτό, δεν θα το μετανιώσετε.