Arist:Lord Impaler
Country:Ελλάδα
Type:Full-length
Release date:04/03/2011
Label:Independent
Format:CD
Limitation:None

Admire the Cosmos Black

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
  • 1.
    Twelve Thrones Eternal06:49
  • 2.
    Celebrating the Elder Spirits06:11
  • 3.
    Antichristian Hordes03:57
  • 4.
    Homage06:11
  • 5.
    Void03:11
  • 6.
    The Lord Impaler08:26
  • 7.
    Prometheus06:25
  • 8.
    Warchant05:27
  • 9.
    Hymn to the Nymphe (tribute to Daemonia Nymphe)06:46
  • 10.
    Dreamtime Heresy11:32

The Review

Οι Lord Impaler είναι ένα τρίο από την Ελλάδα το οποίο υπάρχει στην Ελληνική Black Metal σκηνή από το 1998. Παρ’ όλο που είναι τόσο παλιό συγκρότημα, κατάφερε να κυκλοφορήσει τον πρώτο της ολοκληρωμένο δίσκο τον Μάρτιο του 2011 ενώ μέχρι τότε είχε κυκλοφορήσει τέσσερα ντέμο και ένα split και μετά το δίσκο αυτό κυκλοφόρησε ένα EP και split. Το Admire the Cosmos Black, ο ολοκληρωμένος τους δίσκος, περιέχει δέκα συνθέσεις εκ των οποίων η μία είναι διασκευή-φόρος τιμής στους Daemonia Nymphe με το κομμάτι Hymn to the Nymphe, συνολικής διάρκειας μίας ώρας και πέντε λεπτών. Στο δίσκο αυτό ο ακροατής θα συναντήσει έξυπνο, τεχνικό Black Metal, ξεκάθαρα επηρεασμένο από τη Σκανδιναβική σχολή.

Το πολύ θετικό με τους Lord Impaler είναι ότι, ενώ κατευθύνουν τη μουσική τους προς το βορειοευρωπαϊκό ύφος, δεν περιορίζονται στα συνηθισμένα κλισέ. Εδώ θα βρείτε τεχνικά riff άλλοτε γρήγορα και καταστροφικά, άλλοτε σκοτεινά και ατμοσφαιρικά και άλλοτε χαοτικά ή μελωδικά. Ίσως διακρίνετε επιρροές από Limbonic Art, αρκετές από Emperor, Satyricon, όμως και μελωδικά στοιχεία που φέρνουν στο μυαλό Dissection. Δεν λείπουν και τα μελαγχολικά-καταθλιπτικά περάσματα που δείχνουν και άλλο ένα πρόσωπο του συγκροτήματος. Έχουν καταφέρει να χρησιμοποιήσουν δημιουργικά τις επιρροές τους και έτσι να δημιουργήσουν όμορφα και ενδιαφέροντα riff που σε καμία περίπτωση δεν αντιγράφουν ή θυμίζουν τις επιρροές τους περισσότερο απ’ ότι θα έπρεπε. Τα κομμάτια είναι αρκετά μεγάλα σε διάρκεια, τα περισσότερα πάνω από έξι λεπτά. Το συγκρότημα έχει δουλέψει πολύ καλά τις συνθέσεις του, έχει συνδυάσει τα διαφορετικά riff με άψογο τρόπο, οι αλλαγές γίνονται πολύ ομαλά και γενικά η δομή τους είναι τόσο καλή που κρατάει συγκεντρωμένο τον ακροατή σε όλη τη διάρκεια του δίσκου.

Η καλή δουλειά και το πάθος της μπάντας βγαίνει και στην πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει στην παραγωγή, στη μίξη και στην απόδοση των οργάνων. Οι κιθάρες και τα ντραμς είναι αυτά που ξεχωρίζουν στο δίσκο. Οι κιθάρες έχουν άψογη τεχνική και αποδίδουν τα riff με πάθος αλλά και απόλυτη ακρίβεια, ενώ ο ήχος τους είναι καθαρός. Τα ντραμς, τα οποία έχουν παιχτεί από τον Hellhammer, είναι βίαια, τεχνικά με αρκετά ενδιαφέρουσες γραμμές προσθέτουν στις συνθέσεις βία και ένταση. Το μπάσο είναι εδώ αλλά δεν ακούγεται καθαρά. Τα φωνητικά είναι τραχιά, τυπικά Black Metal φωνητικά, που ενώ είναι αρκετά συνηθισμένα, είναι αρκετά εκφραστικά και κάνουν πιο ζωντανές τις συνθέσεις. Η παραγωγή είναι απόλυτα καθαρή και βγάζει έναν ήχο ατμοσφαιρικό και σκοτεινό. Η μίξη έχει τονίσει περισσότερο τις κιθάρες και τα ντραμς, διατηρώντας όμως την απαιτούμενη ισορροπία ώστε ο ήχος να είναι συμπαγής και να μη χάνεται κάποιο όργανο. Οι στίχοι είναι γραμμένοι στα Αγγλικά και δεν περιέχονται στο promo που έλαβα. Μιλούν για το θάνατο, αποκρυφισμό, εξιστορούν αντιχριστιανικές φανταστικές ιστορίες και κάνουν αναφορές στον αρχαίο κόσμο.

Συνοψίζοντας, ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος των Lord Impaler είναι αρκετά καλός. Καταφέρνει να προσφέρει στον ακροατή έντονα συναισθήματα και εικόνες χωρίς να τον κουράσει λόγω της μεγάλης του διάρκειας. Δυστυχώς μετά από τόσες προσπάθειες και τόσα χρόνια, ακόμα προσπαθούν μόνοι τους, χωρίς τη στήριξη κάποιας εταιρίας. Και λέω “δυστυχώς” γιατί από τη μουσική που συνάντησα στο Admire the Cosmos Black κατάλαβα ότι είναι ένα συγκρότημα που μπορεί να προσφέρει έντονες στιγμές στον ακροατή. Σας προτείνω να αγοράσετε το δίσκο και να στηρίξετε το συγκρότημα.