Arist:Sanguinary Trance
Country:Αυστρία
Type:EP
Release date:14/06/2018
Label:Independent
Format:Digital
Limitation:None

Wine, Song and Sacrifice

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
  • 1.
    Wine, Song and Sacrifice13:06
  • 2.
    Carvings05:34
  • 3.
    The Dionysos Whip04:18

The Review

Αυτή είναι μια ακόμα περίπτωση από εκείνες τις ανεξάρτητες μπάντες οι οποίες χωρίς καμία βοήθεια και με πολύ μικρό προϋπολογισμό, προσπαθούν να αφήσουν το στίγμα τους. Μερικές από αυτές δεν είναι άξιες αναφοράς, όμως μερικές άλλες είναι αποτελούνται από ταλαντούχους και πολλά υποσχόμενους καλλιτέχνες. Η περίπτωση των Sanguinary Trance είναι η δεύτερη. Οι Sanguinary Trance είναι ένα μονομελές συγκρότημα από την Αυστρία και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP, “Wine, Song and Sacrifice”, τον Ιούνιο του 2018. Περιέχει τρία κομμάτια συνολικής διάρκειας σχεδόν είκοσι τριών λεπτών στα οποία το συγκρότημα δείχνει τις μελωδικές, μεσαιωνικές, επικές και σίγουρα τις Σκανδιναβικές Black Metal επιρροές τους.

Αρχικά, οι Summoning αναφορές είναι εμφανείς και στα πολύ όμορφα πλήκτρα, στις μελωδικές γραμμές της κιθάρας και στην πολύ επιβλητική ατμόσφαιρα η οποία προσθέτει μια επική – σκοτεινή προσωπικότητα στη μουσική. Η μουσική και στα γρήγορα αλλά και στα πιο αργά σημεία είναι σκοτεινή και μελωδική, ενώ τα riff προσθέτουν μια πινελιά χάους και τρέλας στο τελικό αποτέλεσμα. Το πρώτο κομμάτι έχει μια πιο πολύπλοκη δομή και παρόλο που είναι ένα δωδεκάλεπτο κομμάτι, είναι πολύ ενδιαφέρον καθώς συνδυάζει όλα τα στοιχεία που ανέφερα πιο πάνω με τέτοιο τρόπο ώστε ο ακροατής να μη βαριέται. Τα άλλα δύο κομμάτια είναι συντομότερα αλλά και αυτά σχετικά περίπλοκα όσο αφορά στη σύνθεσή τους. Τα γρήγορα, χαοτικά σημεία είναι αυτά τα οποία θα συναντήσει πιο συχνά ο ακροατής, αλλά τα μεσαίας ταχύτητας, γεμάτα ενέργεια και πάθος περάσματα είναι και αυτά εδώ. Τέλος, τα αργά σημεία δίνουν ένα πολύ σκοτεινό και ομιχλώδες συναίσθημα.

Όσο αφορά στην απόδοση των οργάνων, ο καλλιτέχνης που είναι υπεύθυνος για τα όργανα έχει κάνε μια πολύ όμορφη δουλειά, παραδίδοντας μία πολύ επαγγελματική αλλά παθιασμένη . Οι κιθάρες είναι άψογες, με περίπλοκες και τεχνικές γραμμές, αποδίδουν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Το μπάσο δεν ακούγεται πάντα και οι γραμμές του είναι ενδιαφέρουσες, τουλάχιστον στα σημεία που ακούγεται. Ο προσκεκλημένος ντράμερ έχει κάνει πολύ καλή δουλειά καθώς αποδίδει τις γραμμές του με ακρίβεια και σταθερότητα. Τα φωνητικά είναι τραχιά και ωμά, παλιάς σχολής Black Metal φωνητικά, πολύ εκφραστικά και έντονα. Η παραγωγή, από την άλλη, είναι κάπως αδύναμη και το αποτέλεσμα είναι ωμό αλλά χάνει σε δυναμισμό, κάτι που κάνει τη μουσική επίπεδη και την ατμόσφαιρα όχι τόσο επιβλητική όσο θα ήθελε η μπάντα να είναι. Η μίξη είναι μέτρια καθώς το μπάσο σχεδόν δεν ακούγεται περίπου σε όλο το δίσκο. Οι στίχοι είναι γραμμένοι στα Αγγλικά αλλά δεν είναι διαθέσιμοι.

Παρά τα προβλήματα με τον ήχο, η πρώτη κυκλοφορία των Sanguinary Trance είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια. Το “Wine, Song and Sacrifice” είναι μια μικρή ένδειξη του ταλέντου του συγκροτήματος. Πιστεύω ότι αν δουλέψουν και για την επόμενη κυκλοφορία τους όπως δούλεψαν γι αυτό το EP, θα προσφέρουν μια πολύ καλή κυκλοφορία στο Black Metal. Αν είσαι οπαδός του Σκανδιναβικού, μελωδικού, σκοτεινού, επικού Black Metal θα εκτιμήσεις αυτή την κυκλοφορία. Ακούστε τον.