Arist:Malsaint
Country:Γαλλία
Type:Full-length
Release date:19/08/2014
Label:Hass Weg Productions
Format:Vinyl
Limitation:500 copies

Anti Islamist Proselytism

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
  • 1.
    Mystic Blood05:04
  • 2.
    Waffen des Hasses05:09
  • 3.
    Scientia Occultans06:08
  • 4.
    Anti Islamist Proselytism03:01
  • 5.
    Ahaswerus Bastards02:39
  • 6.
    Crimen04:51
  • 7.
    Krematorium Solution03:54
  • 8.
    Sequestration06:20

The Review

Οι Malsaint είναι μια καινούρια μπάντα η οποία ανήκει στο χώρο του nsBM, προέρχεται από τη Γαλλική σκηνή και το “Anti Islamist Proselytism” είναι ο πρώτος ολοκληρωμένος της δίσκος. Ο δίσκος αυτός κυκλοφορεί στα μέσα του Αύγουστου του 2014 μόνο σε βινύλιο και περιέχει οχτώ συνθέσεις συνολικής διάρκειας λίγο λιγότερο από σαράντα λεπτά. Οι Malsaint δεν θα προκαλέσουν μεγάλες εκπλήξεις στον ακροατή καθώς δεν διαφοροποιούνται από τον τραχύ Black Metal ήχο που θα συναντούσαμε στις περισσότερες κυκλοφορίες του nsBM. Εδώ λοιπόν ο ακροατής θα συναντήσει τραχύ, παραδοσιακό Black Metal, αρκετά σκοτεινό και σε αρκετά σημεία ατμοσφαιρικό, ενώ δεν λείπουν και οι Thrash – Punk αναφορές.

Οι συνθέσεις του συγκροτήματος αποτελούνται από απλά και ευθύβολα, κυρίως γρήγορης ταχύτητας riff, όχι ιδιαίτερα τεχνικά και όχι ιδιαίτερα πρωτότυπα. Είναι αρκετά σκοτεινά, μινιμαλιστικά tremolo riffs που βγάζουν μια πολύ έντονη, μαύρη ατμόσφαιρα, ενώ τα λίγα όμορφα Thrash και Punk στοιχεία δίνουν ένα διαφορετικό χαρακτήρα στις συνθέσεις. Αυτή η εναλλαγή μεταξύ βίαιων, γεμάτων μίσος riff και σκοτεινών, μινιμαλιστικών και ατμοσφαιρικών δίνουν τον ξεχωριστό και διαφορετικό χαρακτήρα στις συνθέσεις. Η διάρκειά των κομματιών κυμαίνεται από τρία μέχρι έξι λεπτά, είναι μονότονα και σε πολλά σημεία αγγίζουν τα όρια του βαρετού. Όμως η σκοτεινή ατμόσφαιρα και οι μικρές αλλαγές που εμφανίζονται εκεί που δεν το περιμένεις, σώζουν τις συνθέσεις και διατηρούν το ενδιαφέρον του ακροατή.

Ο ήχος του δίσκου είναι πολύ καλός. Η παραγωγή είναι μπάσα και σχετικά καθαρή, αποδίδει ένα ζεστό και πολύ σκοτεινό ήχο που ταιριάζει και αναδεικνύει τις συνθέσεις. Το συγκρότημα έχει κάνει καλή δουλειά και με τη μίξη καθώς όλα τα όργανα και τα φωνητικά είναι ισορροπημένα και πετυχαίνει να βγάλει ένα πολύ συμπαγή και ογκώδη ήχο. Οι κιθάρες είναι πολύ σκοτεινές και βαριές, αποδίδοντας την ατμόσφαιρα άψογα. Η έλλειψη τεχνικής στα riff δεν σημαίνει ότι οι κιθάρες δεν είναι παιγμένες με καλή τεχνική. Αποδίδουν άψογα και χωρίς λάθη τις συνθέσεις. Το μπάσο δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου όμως ο ήχος είναι γεμάτος, έτσι η απουσία του μπάσου δεν ενοχλεί πολύ. Τα ντραμς έχουν αρκετά ενδιαφέρουσες γραμμές, από γρήγορες σε ρυθμικές και σπάνια σε βαριές ατμοσφαιρικές, με όμορφα γυρίσματα, βαριά και ογκώδη γεμίσματα και βίαια, ταχύτατα ξεσπάσματα. Είναι παιγμένα με πάθος αλλά και ακρίβεια και τεχνική. Τα φωνητικά είναι τραχιά, αρκετά εκφραστικά, γεμάτα μίσος Black Metal φωνητικά. Οι στίχοι είναι γραμμένοι στα Αγγλικά όμως δεν περιέχονται στο promo που έλαβα.

Συνοψίζοντας, η πρώτη κυκλοφορία των Malsaint δείχνει ένα συγκρότημα που έχει ιδέες και μπορεί να συνθέσει ενδιαφέροντα κομμάτια. Μπορεί ο ήχος τους και το ύφος να μην είναι πρωτότυπο ή σε σημεία οι συνθέσεις τους να φλερτάρουν με το να γίνουν βαρετές, όμως το συγκρότημα καταφέρνει να σώσει την κατάσταση βγάζοντας την προσωπικότητά του μέσα από τη μουσική του. Σίγουρα, αν δουλέψει και διορθώσει τα λάθη που είχε στο δίσκο αυτό, θα μας προσφέρουν αρκετά καλές κυκλοφορίες. Όσο αφορά στο “Anti Islamist Proselytism”, είναι μια μέτρια κυκλοφορία που θα προσφέρει σαράντα ενδιαφέροντα λεπτά στους οπαδούς του ήχου αυτού. Δεν χάνετε κάτι να τον ακούσετε.