Arist:Possession Ritual
Country:Γερμανία
Type:Full-length
Release date:01/12/2011
Label:Nihilward Productions
Format:CD
Limitation:500 copies

Incense of Opened Gates

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
  • 1.
    Incense of Opened Gates09:47
  • 2.
    Exorcismus05:27
  • 3.
    Lunar Hysteria06:21
  • 4.
    Aura of Flies05:58
  • 5.
    Downfall from Elation10:52

The Review

Η συγκεκριμένη περίεργη κυκλοφορία έρχεται από μία γνώριμη προσωπικότητα, τον Scorpios από τους Crimson Moon. Το μονομελές αυτό από project λέγεται Possession Ritual. Δημιούργησε το συγκρότημα το 2006 και έχει κυκλοφορήσει ένα split και το “Incense of Opened Gates”, τον πρώτο του ολοκληρωμένο δίσκο. Ο δίσκος αυτός λοιπόν περιέχει πέντε συνθέσεις, διάρκειας περίπου σαράντα λεπτών. Η μουσική που παίζουν οι Possession Ritual είναι μία πολύ περίεργη, σκοτεινή μίξη τελετουργικού Doom ήχου με αρκετά γρήγορα, σκοτεινά Black Metal σημεία.

Τα γρήγορα riff είναι σκοτεινά και ίσως θυμίζουν παλιότερες δουλειές του Scorpios. Τα πιο αργά σημεία, που είναι και περισσότερα, προσπαθούν να δημιουργήσουν μία σκοτεινή, τελετουργική ατμόσφαιρα, που με τον περίεργο, σχεδόν παράφωνο ήχο της κιθάρας, καταφέρνουν να σε υπνωτίσουν και να σε παρασύρουν στη σκοτεινή, τελετουργική μύησή σου. Τα κομμάτια είναι μεγάλα σε διάρκεια και ίσως τα κύρια riff επαναλαμβάνονται αρκετά μέσα στα κομμάτια, αλλά οι συνθέσεις είναι καλά δομημένες ώστε να μη σ’ αφήνουν να ξεφύγεις. Τα ντραμς και το μπάσο είναι καλά παιγμένα, γεμίζουν πολύ καλά τα κομμάτια και οι αλλαγές που κάνουν σπάνε τη μονοτονία. Η φωνή είναι η ίδια που έχουμε ακούσει και στους Crimson Moon, τραχιά, τυπική Black Metal φωνή που κάνει καλά τη δουλειά της, τίποτα παραπάνω. Η παραγωγή είναι μπασάτη, καθαρή και ταιριάζει στο ύφος των συνθέσεων. Η μίξη είναι καλή γενικά, αν και σε μερικά σημεία χάνεται ο συμπαγής ήχος και ακούγονται λίγο άδεια. Οι στίχοι είναι γραμμένοι στα Αγγλικά και είναι σκοτεινοί, τελετουργικοί και δένουν τέλεια με τη μουσική.

Γενικά ο δίσκος μου φάνηκε αρκετά καλός. Έχει τις αδυναμίες του αλλά η έντονη προσωπικότητα του συγκροτήματος σε κάνει να μην τις προσέχεις καθόλου. Ίσως ο δίσκος να μην είναι για όλα τα γούστα. Εμένα μου άρεσε αρκετά και θα πρότεινα, ειδικά σ’ αυτούς που τους αρέσει ο τελετουργικός και λίγο πιο πειραματικός ήχος, να τον αγοράσετε η έστω να τον ακούσετε.