Arist:Siculicidium
Country:Ρουμανία
Type:EP
Release date:15/03/2012
Label:Sun & Moon Records
Format:CD
Limitation:None

A rothadó virágok színüket vesztik

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
  • 1.
    Zuhanás (Falling)04:57
  • 2.
    Holnap majd felgyújtom az erdőt (I Will Burn the Forest Tomorrow)03:13
  • 3.
    Várnak a varjak (The Crows Are Waiting)01:50
  • 4.
    Ökörtej (Latte Bue)04:52
  • 5.
    Halványan az idő ellen (Faintly Against Time) [rehearsal]05:51
  • 6.
    A sajnálat utolsó lehelete (Last Breath of Regret) (Taxidermia) [rehearsal]04:38
  • 7.
    Bakarasznyi mumus01:41

The Review

Πέρασαν τρία χρόνια από την κυκλοφορία του ολοκληρωμένου δίσκου τους όμως οι λύκοι από τη Ρουμανία Siculicidium είναι ακόμα ζωντανοί και επιστρέφουν με την κυκλοφορία του EP “A rothadó virágok színüket vesztik”. Το EP περιέχει πέντε καινούριες συνθέσεις και δύο από τον προηγούμενο δίσκο ηχογραφημένες στην πρόβα. Μουσικά δεν θα βρούμε και πολλές αλλαγές από την προηγούμενη κυκλοφορία. Η μπάντα συνεχίζει με το άμεσο, Venom-ικό της Black Metal ήχο, με κάποιες folk αναφορές.

Τα riff είναι κυρίως ρυθμικά και άμεσα με δομή που θυμίζει punk. Από την άλλη στο δίσκο αυτό υπάρχουν και κομμάτια με γρήγορα, σκοτεινά και παγωμένα riff, ενώ εντύπωση προκαλούν τα δύο μικρότερα σε διάρκεια κομμάτια στα οποία χρησιμοποιείται μόνο ακουστική κιθάρα και έχουν folk ήχο. Οι κιθάρες στα καινούρια κομμάτια είναι βρώμικες, αρκετά δυναμικές και με σκοτεινό ήχο. Το μπάσο γεμίζει τον ήχο πολύ καλά ενώ τα ντραμς με τις ενδιαφέρουσες γραμμές τους προσθέτουν δυναμισμό στα κομμάτια. Τα φωνητικά είναι τα ίδια γκρινιάρικα, μονότονα φωνητικά που θυμίζουν Inquisition.

Η παραγωγή είναι καθαρή και μπασάτη, ο ήχος είναι συμπαγής και δυναμικός. Επίσης και στη μίξη έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Ο συνδυασμός λοιπόν παραγωγής και μίξης προσφέρει αυτόν ακριβώς τον ήχο που αναδεικνύει τα κομμάτια και ταιριάζει απόλυτα στο ύφος τους. Οι στίχοι και σ’ αυτόν το δίσκο είναι στα Ούγγρικα. Μετά από μερικές ακροάσεις θα συνειδητοποιήσεις πόσο ταιριάζουν τα Ούγγρικα στο ύφος και τη μουσική των Siculicidium.

Τελειώνοντας, οι Siculicidium δεν έκαναν μία απλή επανεκτέλεση στα κομμάτια του προηγούμενου δίσκου και τα έβαλαν για να γεμίσουν το δίσκο. Τα κομμάτια έχουν παιχτεί με αρκετά διαφορετικό τρόπο και συναίσθημα. Ο ήχος είναι πιο τραχύς και παγωμένος θυμίζοντας Σκανδιναβικό ήχο. Το EP αυτό είναι ένα αρκετά καλό ζέσταμα για τον επόμενο ολοκληρωμένο δίσκο. Οι οπαδοί του συγκροτήματος αγοράστε το άφοβα. Επίσης όσοι δεν γνωρίζετε τους Siculicidium, ακούστε το γιατί αξίζουν την προσοχή σας.