Arist:Suicidal Madness / Sombre Croisade
Country:Γαλλία
Type:Split
Release date:15/03/2012
Label:Mortis Humanae Productions
Format:CD
Limitation:250 copies

Molasar Dream's

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
  • 1.
    Suicidal Madness - Intro02:01
  • 2.
    Suicidal Madness - Dans l'ombre de la nuit04:09
  • 3.
    Suicidal Madness - Atra Bilis02:06
  • 4.
    Suicidal Madness - Allience06:06
  • 5.
    Suicidal Madness - Pale Lueur06:27
  • 6.
    Sombre Croisade - Intro (Casus Belli)06:56
  • 7.
    Sombre Croisade - La mort naissante07:11
  • 8.
    Sombre Croisade - Glorieux destin06:34
  • 9.
    Sombre Croisade - Inertie mentale07:37

The Review

Το “Molasar Dream’s” είναι μια πρόσφατη split κυκλοφορία από τη Γαλλική underground σκηνή στην οποία συμμετέχουν οι Suicidal Madness και οι Sombre Croisade που από τα ονόματα και μόνο καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για συγκροτήματα dsBM. Οι Sombre Croisade αποτελούνται από δύο μέλη, σχηματίστηκαν το 2008 και αυτό το split είναι η πρώτη τους κυκλοφορία. Τα δύο μέλη των Sombre Croisade συμμετέχουν και στους Suicidal Madness μαζί με άλλα δύο μέλη, σχηματίστηκαν το 2010 και έχουν κυκλοφορήσει ένα ντέμο. Το split λοιπόν περιέχει συνολικά εννιά συνθέσεις, οι δύο από αυτές είναι εισαγωγές, συνολικής διάρκειας περίπου πενήντα λεπτών.

Οι Suicidal Madness παίζουν αργόσυρτο dsBM και μπορείς να τους χαρακτηρίσεις σαν μία κακή αντιγραφή των Nocturnal Depression. Τα riff τους είναι αργά, καταθλιπτικά Doom, με πολύ λίγες αλλαγές στην εξέλιξη των κομματιών και εντελώς βαρετά. Οι κιθάρες είναι βρώμικες και δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στον ακροατή. Το μπάσο και τα ντραμς γεμίζουν των ήχο καλά αλλά δεν έχουν κάτι ενδιαφέρον. Τα φωνητικά είναι τραχιά, τυπικά Black Metal φωνητικά όμως αρκετά μονότονα. Η παραγωγή είναι βρώμικη και μπασάτη και βγάζει ωραίο ήχο για το ύφος των συνθέσεων. Η μίξη είναι σχετικά καλή, όχι όμως κάτι ιδιαίτερο.

Τα τέσσερα τελευταία κομμάτια ανήκουν στους Sombre Croisade οι οποίοι είναι πιο κοντά στο κρύο, μεσαίας ταχύτητας Black Metal με συναίσθημα παγωμένο-μελαγχολικό. Τα riff είναι μεσαίας και αργής ταχύτητας, απλά στη δομή τους και αρκετά επαναλαμβανόμενα που αγγίζουν τα όρια του βαρετού. Οι κιθάρες είναι παραμορφωμένες και πολύ βρώμικες και η απόδοση των riff είναι άψυχη και σε σημεία κακή. Το μπάσο δεν μπορείς να το ξεχωρίσεις ενώ τα ντραμς είναι επαναλαμβανόμενα και οι γραμμές τους βαρετές. Τα φωνητικά είναι τραχιά, βαριά Black Metal φωνητικά που δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον. Η παραγωγή είναι πολύ κακή αφού ο ήχος βρωμίζει τόσο πολύ που ακούγεται θόρυβος. Γενικά ο ήχος τους μου έδωσε την εντύπωση ηχογραφημένης πρόβας, άρα καταλαβαίνετε ότι μίξη δεν υπάρχει ή δεν έχει προσεχτεί καθόλου.

Γενικά το split αυτό είναι μια πολύ κακή κυκλοφορία που πιστεύω δεν θα παρουσίαζε ενδιαφέρον σε κανένα οπαδό. Επίσης η έλλειψη προσωπικότητας, έμπνευσης και αυθεντικότητας ενοχλεί πολύ. Δεν νομίζω ότι θα ξανακούσω το split αυτό ούτε θα ακούσω κάτι από τις κυκλοφορίες των συγκροτημάτων αυτών. Προτιμήστε να ακούσετε κάτι άλλο. Αποφύγετε.