Arist:Yass-Waddah
Country:Ιταλία
Type:EP
Release date:12/12/2012
Label:Independent
Format:CD
Limitation:None

Cities of the Red Night

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
  • 1.
    Invocation02:33
  • 2.
    B-2303:19
  • 3.
    Transmigrants and Receptacles02:18
  • 4.
    Moves and Checks and Slays02:47
  • 5.
    Casbah03:03

The Review

Τον τελευταίο καιρό λαμβάνω αρκετές αξιόλογες δουλειές από τη γειτονική Ιταλία. Οι Yass-Waddah είναι μια σχετικά καινούρια μπάντα από τη Βιέννη που αποτελούνται από τέσσερα μέλη και σχηματίστηκαν το 2011. Το “Cities Of The Red Night” είναι η πρώτη τους EP κυκλοφορία η οποία κυκλοφόρησε από την ίδια τη μπάντα το 2012. Εδώ λοιπόν βρίσκουμε πέντε κομμάτια διάρκειας περίπου δεκαπέντε λεπτών. Από το πολύ όμορφο εξώφυλλο, που αξίζει να αφιερώσεις χρόνο στο να το παρατηρήσεις, καταλαβαίνει ο ακροατής ότι η μουσική θα είναι βίαιη και αιματοβαμμένη. Τα δεκαπέντε λεπτά μουσικής δείχνουν ότι θα ακολουθήσει μια θύελλα, σύντομη αλλά καταστροφική. Η μουσική των Yass-Waddah είναι ακριβώς αυτή που μπορεί να υποθέσει ο ακροατής από τα οπτικά ερεθίσματα, δηλαδή υπερηχητικό, βίαιο, γεμάτο μίσος Black Metal στο ύφος των παλιών, καλών Marduk.

Δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί να πει κανείς για τη μουσική του “Cities Of The Red Night”. Γρήγορα, tremolo riff, που ενώ δεν είναι ούτε πρωτότυπα, είναι πολύ εθιστικά και ενδιαφέροντα. Η δομή των κομματιών είναι αυτή ακριβώς που πρέπει, δηλαδή άμεση, χωρίς καλλωπισμούς και ανούσια πολυλογία, φτύνει στον ακροατή τα riff με αναίδεια και αλητεία. Οι κιθάρες αποδίδουν με πολύ πάθος τα βίαια και γεμάτα μίσος riff, ενώ τεχνικά είναι άψογες. Το μπάσο ακούγεται καθαρά και οι γραμμές του είναι εντυπωσιακά γρήγορες και αρκετά ενδιαφέρουσες. Και στα ντραμς η δουλειά που έχει γίνει είναι πολύ καλή καθώς και οι γραμμές είναι ενδιαφέρουσες και η απόδοση είναι σταθερή, με ακρίβεια και καλή τεχνική. Τα φωνητικά είναι τραχιά Black Metal φωνητικά που μου θύμισαν αρκετά τους Satyricon. Δεν έχουν να προσφέρουν κάτι καινούριο, όμως ταιριάζουν στη μουσική και η έκφρασή τους είναι αρκετά καλή. Η παραγωγή είναι καθαρή και ο ήχος που βγαίνει είναι κάπως μπάσος αλλά αρκετά δυναμικός. Η μίξη είναι φοβερή καθώς όλα τα όργανα ακούγονται πεντακάθαρα, χωρίς να καλύπτει το ένα το άλλο και ταυτόχρονα ο ήχος είναι πολύ συμπαγής και δεμένος. Οι στίχοι είναι γραμμένοι στα Αγγλικά όμως δεν περιέχονται στο EP και βασίζονται στο μυθιστόρημα του William S. Burroughs “Cities Of The Red Night”.

Γενικά το “Cities Of The Red Night” είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα προσπάθεια, με αρκετά ενδιαφέρουσες συνθέσεις και πολύ καλή τεχνική. Σίγουρα το ύφος τους δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξανά ακούσει όμως δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν αυτό. Όποιος αγαπάει το άμεσο, υπερηχητικό Black Metal, με όμορφα, ενδιαφέροντα riff στο ύφος των παλιών Marduk, πρέπει να πάρει το δίσκο αυτό. Ο δίσκος με ικανοποίησε και πιστεύω ότι αξίζει τουλάχιστον να τον ακούσετε.