Arist:Siculicidium
Country:Ρουμανία
Type:EP
Release date:16/11/2016
Label:Sun & Moon Records
Format:Vinyl
Limitation:300 copies

Land Beyond the Forest

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
  • 1.
    No Place, Nowhere01:29
  • 2.
    Land Beyond the Forest05:06
  • 3.
    Return to the Solar Temple03:20
  • 4.
    Asylum Retrograde04:41
  • 5.
    Unholy Pagan Fire (Beherit cover)04:00
  • 6.
    A Touch of Medieval Darkness (Desaster cover)06:06
  • 7.
    New Mind (Swans cover)05:05

The Review

Έχει περάσει αρκετός καιρός, από το ‘Hosszú út az örökkévalóságba’ τον δίσκο του 2013, από τότε που άκουσα μια κυκλοφορία των Siculicidium. Οπότε ας το πιάσω από εκεί που σταμάτησα και θα μιλήσω σχετικά με την EP κυκλοφορία τους του 2016 που ονομάζεται ‘Land Beyond the Forest’. Αυτό κυκλοφόρησε στις 21 του Νοέμβρη του 2016 από τη Sun & Moon Records σε ψηφιακή μορφή, στην έκδοση που έχω στα χέρια μου, ένα 12’’ βινύλιο περιορισμένο στα 300 αντίτυπα και ένα χρόνο αργότερα το κυκλοφόρησαν σε μορφή κασέτας περιορισμένη στα 100 αντίτυπα. Αυτό το EP περιλαμβάνει εφτά κομμάτια, τα πρώτα τέσσερα είναι καινούριο υλικό του συγκροτήματος, το πρώτο είναι μία ατμοσφαιρική εισαγωγή και τα υπόλοιπα είναι τα καινούρια Black Metal τραγούδια τους, και τα υπόλοιπα τρία είναι διασκευές, με συνολική διάρκεια σχεδόν τριάντα λεπτών. Πιστεύω ότι το εξώφυλλο περιγράφει ακριβώς αυτό που θα δείξει το συγκρότημα με τα τραγούδια τους. Είναι ένας πίνακας από τον Sami Albert Hynninen των Reverend Bizarre, ο οποίος δείχνει ένα μονοπάτι μέσα σε ένα σκοτεινό, μεγαλοπρεπές δάσος το οποίο οδηγεί σε μια μυστηριώδη, μαγική είσοδο, ίσως μια πύλη που οδηγεί σε άλλη διάσταση. Το συγκρότημα, τουλάχιστον από τις κυκλοφορίες του μέχρι το 2012, έχει χρησιμοποιήσει ζωγραφισμένους στο χέρι, έγχρωμους πίνακες για τα εξώφυλλά τους τα οποία πάντα είχαν κάποια σύνδεση με τη φύση. Η διαφορά εδώ είναι ότι το εξώφυλλο είναι ασπρόμαυρο για πρώτη φορά και παρόλο που είμαστε σε ένα δάσος οπότε η σύνδεση με τη φύση υπάρχει, οδηγούμαστε σε κάτι διαφορετικό.

Οπότε, τα καινούρια κομμάτια είναι το μονοπάτι που συνδέει τις παλιές κυκλοφορίες τους με τα καινούρια στοιχεία που θέλουν να προσθέσουν. Θα βρείτε τα μεσαίας και αργής ταχύτητας riff, τις μονότονες κιθάρες, τις punk-ικες επιρροές και αναφορές σε συγκροτήματα όπως οι Inquisition, Tormentor και το πρώτο κύμα του Black Metal. Παρόλα αυτά, οι μελωδίες και γενικά η ατμόσφαιρα έχει γίνει πιο σκοτεινή και πιο απειλητική, εγκαθιστώντας ένα σκηνικό τρόμου. Τα riff είναι μελωδικά, συνδυάζοντας τη σκοτεινή ατμόσφαιρα, εμπνευσμένη από τις παλιές, ασπρόμαυρες ταινίες τρόμου, με την punk, ευθύβολη διάθεση και το παλιάς σχολής Black Metal συναίσθημα. Τα κομμάτια διαρκούν από τέσσερα έως πέντε λεπτά και η δομή τους είναι ευθύβολη με εκείνη την punk, επαναλαμβανόμενη προσέγγιση να είναι το κύριο χαρακτηριστικό, ενώ υπάρχουν μερικά πολύ όμορφα περάσματα και γέφυρες, που οδηγούν στην κορύφωση των τραγουδιών. Τα κομμάτια που έχει αποφασίσει το συγκρότημα να διασκευάσει, είναι τέλεια παραδείγματα για να δείξουν τις επιρροές της μπάντας. Η πρώτη είναι το Unholy Pagan Fire από τους Beherit, ένα σκοτεινό μεσαίας ταχύτητας, επαναλαμβανόμενο τραγούδι. Το δεύτερο είναι το A Touch of Medieval Darkness από τους Desaster, ένα επικό με folk στοιχεία τραγούδι. Το τελευταίο είναι το New Mind των Swans, ένα τραγούδι στο οποίο το συγκρότημα δείχνει μεγάλο θαυμασμό καθώς εμπνεύστηκαν από αυτό στο Keringők (Valses) EP τους. Αυτό είναι επαναλαμβανόμενο, ψυχολογικά έντονο τραγούδι. Αν συνδυάσεις όλες αυτές τις επιρροές, θα πάρεις τη μουσική των Siculicidium.

Όπως πάντα η απόδοση των οργάνων είναι πολύ καλή. Ο Pestifer είναι ο μουσικός που είναι υπεύθυνος για τις κιθάρες, το μπάσο και τη μουσική, ενώ ο Béla Lugosi είναι υπεύθυνος για τα φωνητικά και τους στίχους. Από κυκλοφορία σε κυκλοφορία, νομίζω ότι ο Pestifer βελτιώνεται και στην τεχνική του αλλά και στην ικανότητά του να συνθέτει, οπότε εδώ θα συναντήσετε ένα πιο καθαρό στυλ παιξίματος στις κιθάρες, με μεγαλύτερη ακρίβεια αλλά όσο παθιασμένο όσο παλιότερα. Το μπάσο στηρίζει τις συνθέσεις, δίνοντας βάθος στον ήχο. Υπάρχουν δύο προσκεκλημένοι drummer που έχουν αναλάβει τα τύμπανα και είναι στο ίδιο επίπεδο και η απόδοσή τους είναι σταθερή και γεμάτη ενέργεια, ενώ οι γραμμές τους είναι απλές. Οι τρομπέτες που μας είχε συστήσει το συγκρότημα σε προηγούμενες κυκλοφορίες, υπάρχουν και εδώ αλλά εμφανίζονται σε πολύ λίγα σημεία. Η χρήση της τρομπέτας είναι ένα στοιχείο που μου άρεσε πολύ και θα ήθελα να το δω σε μεγαλύτερη έκταση στο μέλλον. Τα φωνητικά είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά, γκρινιάρικα, βαθιά Black Metal φωνητικά, μια περίεργη μίξη Attila, Franta Štorm και Dagon. Η παραγωγή είναι καθαρή και μπασάτη δημιουργεί ένα όμορφο, ζεστό, μαγικό αλλά σκοτεινό και απειλητικό ήχο, ενώ η μίξη είναι ισορροπημένη υπογραμμίζοντας τις κιθάρες. Οι στίχοι δεν περιλαμβάνονται στην έκδοση του βινυλίου και νομίζω ότι τα δύο πρώτα είναι γραμμένα στα Αγγλικά ενώ το τρίτο στα Ουγγρικά.

Αν ακολουθείτε το συγκρότημα από τις παλιότερες κυκλοφορίες του, έχετε ήδη προσέξει την αργή και σταθερή εξέλιξή τους από κυκλοφορία σε κυκλοφορία. Το υλικό που παρουσιάζουν εδώ, είναι μία γέφυρα ανάμεσα στις παλιότερες κυκλοφορίες τους και στα στοιχεία που θέλουν να εισάγουν στο μέλλον και κατάφεραν να κάνουν αυτή τη μετάβαση επιτυχημένα. Το τραγούδι που μου άρεσε περισσότερο είναι το ‘Land Beyond the Forest’. Αν είσαι οπαδός των προηγούμενων κυκλοφοριών του συγκροτήματος, σίγουρα θα εκτιμήσεις και αυτή. Παρόλα αυτά, αυτή η κυκλοφορία θα μπορούσε να είναι ένας ωραίος τρόπος για εκείνους από εσάς που δεν γνωρίζετε ακόμα τη μπάντα, να αρχίσετε το ταξίδι σας μέσα στον κόσμο των Siculicidium.