Arist:Dawn of a Dark Age
Country:Ιταλία
Type:Full-length
Release date:01/06/2014
Label:Independent
Format:CD
Limitation:100 copies

The Six Elements, vol.1 Earth

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
  • 1.
    Cold Winter07:14
  • 2.
    The Last Prayer05:46
  • 3.
    Raped Earth05:09
  • 4.
    Eurynomos Army04:33
  • 5.
    Dawn of a Dark Age07:58
  • 6.
    Outro n.105:17

The Review

Οι Dawn of a Dark Age κατάγονται από την Ιταλία και το “The Six Elements” είναι η πρώτη τους κυκλοφορία. Το διμελές συγκρότημα είναι ένα από εκείνα που έρχονται από το πουθενά, χωρίς την υποστήριξη κάποιας εταιρείας και αποδεικνύουν ότι η γειτονική μας χώρα έχει καλούς μουσικούς και πολύ αγάπη για το Black Metal. Ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος τους λοιπόν, αποτελείται από έξι κομμάτια από τα οποία τα δύο είναι ορχηστρικά κομμάτια, συνολικής διάρκειας περίπου τριάντα πέντε λεπτών. Το συγκρότημα παίζει τραχύ και ωμό Black Metal, ένα στυλ που μπορεί να μην είναι πρωτότυπο αλλά έχει κάποια στοιχεία που τραβούν την προσοχή και τους κάνουν να ξεχωρίζουν.

Τα riff τους είναι από τη μία πλευρά τραχιά και ωμά βγάζοντας αυτή τη χαρακτηριστική παγωνιά και βία. Από την άλλη πλευρά όμως το συγκρότημα έχει και πολλά μελωδικά στοιχεία στον ήχο του που δίνουν ένα πιο μελαγχολικό και συναισθηματικό χαρακτήρα στις συνθέσεις. Μπορούμε να βρούμε στοιχεία Thrash, επικά, επιρροές από Emperor και διάφορες αναφορές παραδοσιακής μουσικής. Η ποικιλία των riff επιβάλλει ποικιλία και στον ρυθμό, ο οποίος αλλάζει από γρήγορος σε μεσαίος αρκετά συχνά ενώ υπάρχουν και αρκετά αργά και χαοτικά γρήγορα περάσματα. Τα συναισθήματα, όσο και αν αυτό είναι περίεργο για το τραχύ ύφος τους, είναι πολύ έντονα και προσφέρονται πολύ ζωντανά στον ακροατή. Τα κομμάτια είναι αρκετά μεγάλα σε διάρκεια όμως τα πολύ ενδιαφέροντα riff, τα διαφορετικά στοιχεία τους και η καλά δουλεμένη δομή τους, κάνουν την ακρόαση του δίσκου ευχάριστη.

Οι κιθάρες είναι το όργανο που κυριαρχεί στις συνθέσεις, είναι παιγμένες με ακρίβεια, καλή τεχνική και μεταφέρουν άψογα το συναίσθημα και την ατμόσφαιρα των συνθέσεων. Το μπάσο δεν ακούγεται καθαρά όμως ο ήχος δεν υστερεί σε βάθος και όγκο. Τα ντραμς προέρχονται από ντραμ μασίν και αυτό είναι το σημαντικότερο αρνητικό στοιχείο του δίσκου. Αν και είναι προγραμματισμένο καλά, χωρίς λάθη και αρρυθμίες, το κύριο πρόβλημα που προκύπτει από τη χρήση του, εμφανίζεται και εδώ. Από τη μία πλευρά, αναφέρομαι στον άψυχο και άνευρο ήχο του και από την άλλη, στις επαναλαμβανόμενες και χωρίς αλλαγές γραμμές του. Τα φωνητικά είναι τραχιά και ωμά Black Metal φωνητικά, αρκετά εκφραστικά και παθιασμένα. Η δουλειά που έχει κάνει η μπάντα στην παραγωγή και στη μίξη είναι άψογη. Ο ήχος που βγάζει η παραγωγή είναι καθαρός και μπάσος και σε συνδυασμό με την πολύ καλή μίξη που προβάλει τα δυνατά στοιχεία των συνθέσεων, το αποτέλεσμα ταιριάζει απόλυτα στο ύφος των συνθέσεων. Οι στίχοι είναι γραμμένοι στα Αγγλικά και περιγράφουν εικόνες αποκάλυψης και καταστροφής.

Οι Dawn of a Dark Age ξεκινούν τη διαδρομή τους στο Black Metal με τον καλύτερο τρόπο. Παρουσιάζουν ένα δυναμικό και ταυτόχρονα ενδιαφέρον δίσκο με το προσωπικό στοιχείο να κυριαρχεί. Μας αποδεικνύουν ότι με πείσμα και επιμονή, ακόμα και χωρίς καμία στήριξη, το ταλέντο δεν χάνεται. Οι οπαδοί του ήχου αγοράστε και δεν θα το μετανιώσετε. Οι υπόλοιποι αξίζει να το ακούσετε.