Arist:PreEmptive Strike 0.1
Country:Ελλάδα
Type:EP
Release date:01/01/2014
Label: Sonic Hell Records
Format:CD
Limitation:None

Pierce Their Husk

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
  • 1.
    Pierce Their Husk (feat Niklas Kvarforth) (Original version)04:21
  • 2.
    Pierce Their Husk (feat Niklas Kvarforth) (Skiltron NV 101 Remix)04:36
  • 3.
    Interstellar Threat (feat V28) (2014 Industrial Metal Version)05:05
  • 4.
    Interstellar Threat (feat V28) (Nyne Remix)04:27
  • 5.
    The New Era of Immortality(Leyfthrasyr vs PreEmptive Strike 0.1)03:58
  • 6.
    Insects Intrude/The War Against the Bugs (Vigilante Remix)02:56
  • 7.
    Interstellar Threat(feat V28) (Nano Infect vs Degenerated Sequences Club Remix)04:29

The Review

Πάντα πίστευα ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η EBM μπορεί να πλησιάσει όσο αφορά την ατμόσφαιρα ή ακόμα και το συναίσθημα που βγάζει το Black Metal. Η έκπληξη ήταν μεγάλη όταν ο Shadow της Odium Records μου είπε ότι κυκλοφόρησε από την εταιρία του το καινούριο EP των Ελλήνων Preemptive Strike 0.1. Το συγκρότημα υπάρχει από το 2002, αποτελείται από δύο μέλη και έχει κυκλοφορήσει ως τώρα τρεις δίσκους. Το Pierce their husk είναι η τρίτη τους κυκλοφορία και περιέχει εφτά συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου μισής ώρας. Όπως θα καταλάβατε, εδώ έχουμε μια μπάντα καθαρού EBM με κάποια στοιχεία industrial.

Η μουσική που μας παρουσιάζει εδώ το συγκρότημα είναι σκοτεινή, άγρια και βίαιη. Μου έφερε στο μυαλό αρκετά τους Hocico χωρίς όμως να τους αντιγράφει ενώ τα industrial στοιχεία που συναντάμε σε αρκετά σημεία δίνουν ένα πιο σκοτεινό και παγωμένο χαρακτήρα στη μουσική. Οι μελωδίες είναι γεμάτες ενέργεια και βία, σχεδόν δαιμονισμένες, ενώ η ατμόσφαιρα που δημιουργούν είναι πολύ σκοτεινή και απειλητική. Οι συνεργασίες που έχουν κάνει σε κάθε κομμάτι προέρχονται όλες από τον χώρο του Black Metal και γι αυτό μια Black Metal αισθητική γίνεται αμέσως αντιληπτή από τα λίγα αλλά χαρακτηριστικά κιθαριστικά Industrial Black Metal riff. Τα κομμάτια έχουν μια αρκετά συγκεκριμένη και ξεκάθαρη δομή, όπως συμβαίνει συνήθως στο EBM, δηλαδή υπάρχουν οι κύριες στροφές, το ρεφρέν και λίγες γέφυρες και περάσματα ανάμεσα τους. Έτσι σε συνδυασμό με τις όμορφες μελωδίες, τα κομμάτια δεν κουράζουν και διατηρούν το ενδιαφέρον του ακροατή σε όλη τη διάρκειά τους. Η παραγωγή βγάζει ένα πολύ καθαρό ήχο αλλά ταυτόχρονα δυναμικό και σκοτεινό. Αυτό που ίσως με ενόχλησε είναι η έλλειψη του μπάσου που αφήνει τα κομμάτια κάπως άδεια και χωρίς βάθος. Τα φωνητικά όπως και η μουσική είναι μανιασμένα, βίαια, τραχιά, πολύ εκφραστικά Black Metal φωνητικά που ταιριάζουν απόλυτα με το ύφος της μουσικής. Οι στίχοι είναι γραμμένοι στα Αγγλικά αλλά δυστυχώς δεν περιέχονταν στο promo που έλαβα.

Όσοι συνεχίζετε και διαβάζετε μέχρι τώρα είμαι σίγουρος ότι θα τσεκάρετε το Pierce their husk. Είναι μια πολύ καλή αφορμή για να ανακαλύψετε και μια άλλη όψη, αν όχι του ίδιου αλλά συγγενικού στο Black Metal “νομίσματος”. Γενικά πιστεύω, παρά τη μικρή μου εμπειρία στο είδος αυτό, ότι είναι μια καλή κυκλοφορία. Νομίζω ότι αξίζει να τους δώσετε μια ευκαιρία και να ακούσετε το EP αυτό. Σίγουρα όμως δεν είναι μια Black Metal κυκλοφορία γι αυτό ακούστε πριν αγοράσετε.